A ZENEKAR TÖRTÉNETE:


TÖRTÉNET

Tunyó Öröksége zenekar    (ex-Tunyó Emlékzenekar)

Tunyogi Péter a magyar rockzenei szcéna kiemelkedő alakja, halála után is kitörölhetetlen nyomokat hagyott a műfaj rajongóinak lelkében, emlékezetében. Nem alaptalanul. Országos ismertséget a P. Mobilban szerzett, későbbi saját csapata, a Tunyogi Rock Band pedig elhozta a kiteljesedést. Előbbivel négy, utóbbival három nagylemezt rögzített a kivételes adottságokkal megáldott énekes, mégsem adatott meg neki az az elismerés, amelyre tehetsége, munkássága predesztinálta volna. A hivatalos hangzó-, illetve mozgóképanyagok, valamint a több mint négy évtizedes színpadi munkájának összessége adja Tunyogi Péter művészeti örökségét.

Az örökbecsű, zenei értéket képviselő hagyaték szolgáltatja a muníciót a Tunyó Öröksége néven alakult tiszteletzenekarnak, amelynek célkitűzése Tunyogi Péter ikonikus dalainak az eredeti megszólaláshoz hű megidézése. Ennek érdekében a felszerelés is a legjobb minőségű, hagyományos, ún. vintage hangszerekből áll össze: eredeti Hammond- orgona Leslie-vel, Fender Stratocaster gitár, Fender Precision basszusgitár, illetve Marshall erősítők és hangládák.

A koncertprogramban a jól ismert P. Mobil- és TRB-dalok mellett olyan szerzemények is helyet kapnak, amelyeket a tragikus körülmények között távozott énekes élő előadásokon egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán tűzött műsorára. A zenekar saját dalokkal is tiszteleg Tunyogi Péter emléke előtt: Csiga Sándor szövegével elkészült a csapat első önálló szerzeménye a Zuhanás az Ég felé, amelyet a közönség máris a szívébe zárt. Az emlékdalt, a Pardon együttes Volt egy lány című tételével egyetemben 2019-ben stúdióban rögzítették, így a "kislemez" digitális formában (YouTube és egyéb letöltő oldalak) is elérhető.

A Tunyó Öröksége formáció első ténykedéseként elkészített egy másik önálló szerzeményt is (Igazak útján), amely figyelemre méltó szövegével, Tunyogi Péter zenei világát idéző hangulatával nagyon gyorsan a közönség kedvence lehet.

Hegedűs István

Tagok:


További információk:

Tunyó Öröksége zenekar hivatalos weboldal:

www.tunyo-oroksege-zenekar.webnode.hu 

___________________________________________

Tunyó Öröksége zenekar Facebook:

https://www.facebook.com/search/top?q=tuny%C3%B3%20%C3%B6r%C3%B6ks%C3%A9ge 

___________________________________________

A 2021-es év videós összefoglalója (még Tunyó Emlékzenekarként)

https://www.youtube.com/watch?v=AETw78Hm8K4 

___________________________________________

Menedzser, szervezés, sajtó kontakt: Hegedűs István

Telefon: +36-30/951 8285

E-mail: hegedusistvan1@gmail.com 

tunyo.oroksege@gmail.com 

__________________________________________

Digitális kislemez:

https://alfahir.hu/2020/06/22/zene_hard_rock_tunyogi_peter_kislemez_premier 

Elérései:

https://songwhip.com/tunyo-emlekzenekar/memory 


© 2022 Minden jog fenttartva: Tunyó Öröksége Zenekar, szerkesztő-webmester: Bundy
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el